Lees voor

Ongelijkvloerse kruising Burgemeester Smeetsweg-Spoor-Rijksweg N11

Spoor - N11 - fietstunnel

De provincie gaat op het traject Leiden-Utrecht 2 extra sprinters laten rijden. Samen met de 2 intercity’s rijdt er dan ieder kwartier een trein. Als er vaker een trein gaat rijden, moeten de spoorbomen vaker sluiten. Dit zorgt voor meer overlast en kan onveilige situaties opleveren. Daarom is besloten om de kruising van de Burgemeester Smeetsweg met het spoor ongelijkvloers te maken door middel van een viaduct over het spoor.

Aangezien de kruising met de rijksweg N11 hier dicht bij ligt, wordt er ook een viaduct over de N11 gemaakt. Dit bevordert ook de doorstroming op de N11 en maakt de bedrijventerreinen Oosthoek, Grote Polder en Barre Polder beter bereikbaar.

Daarnaast komt er een fietstunnel van de Burgemeester Smeetsweg naar de Ommedijkseweg onder de N11 (bestaand of nieuw) en het spoor (nieuw). En er komt een fietstunnel onder de Ommedijkseweg parallel aan de N11 (Barrepad)

Informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie Zuid-Holland. U vindt  hier ook een impressie van de nieuw situatie.