Lees voor

Brede School Zoeterwoude Dorp

Welke locatie?

Het project Brede School Zoeterwoude Dorp maakt onderdeel uit van het project Bloemenweide Noord. Informatie over dit project vindt u op de projectpagina Bloemenweide Noord van deze website. De Brede School zal worden gerealiseerd op de locatie van de huidge Emmaushof. Onderaan deze pagina, bij nieuwsberichten en documenten, vindt u een plattegrond van de toekomstige locatie van de Brede School.

Wat komt er?

Er wordt een Brede School gerealiseerd waarin de drie basisscholen De Westwoud, Klaverweide en OBS Corbulo, de voorzieningen van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ), de bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) worden gehuisvest. De gemeente Zoeterwoude is nauw betrokken bij zowel de bouw als de inhoudelijke ontwikkeling van deze Brede School.

Planning

 • In september 2015 is gestart met de nieuwbouw van WIJdezorg aan de Bennebroekweg. Hierdoor kunnen begin 2017 de huidige woningen aan het Emmaushof gesloopt worden om plaats te maken voor de Brede School.
 • De Brede School Zoeterwoude Dorp opent het nieuwe schooljaar 2018/2019 haar deuren.

Meer informatie

 • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Riethoven, projectleider gemeente, tel. 071-5806300.
 • Vanuit de deelnemende organisaties van de Brede School wordt een aantal keer per jaar gezamenlijk een nieuwsbrief uitgegeven. Hieronder vindt u de eerste uitgave. Wilt u zich opgeven voor toekomstige nieuwsbrieven? Stuur dan een            e-mail naar gemeente@zoeterwoude.nl met als onderwerp 'nieuwsbrief Brede School Zoeterwoude Dorp'.

Nieuwsberichten en documenten

 • Nieuwsbrief Brede School nr. 3 - december 2016

  De drie basisscholen in Zoeterwoude-Dorp (De Corbulo, De Klaverweide en De Westwoud), kinderopvang SKZ, bibliotheek Rijn en Venen, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeente Zoeterwoude werken samen aan de bouw van een Brede School in Zoeterwoude-Dorp. Deze organisaties geven regelmatig een gezamenlijke nieuwsbrief uit over de samenwerking en de stand van zaken van het nieuwe gebouw. Lees in nieuwsbrief nummer 3, december 2016, het laatste nieuws.

 • Presentaties informatieavond Brede School Zoeterwoude Dorp

  Op woensdag 10 februari vond de informatieavond over de toekomstige Brede School in Zoeterwoude Dorp plaats. Tijdens deze goed bezochte bijeenkomst in het Muziekcentrum stelden de organisaties die samen gaan werken in de Brede School zich voor. Aan de hand van presentaties werd het concept van de Brede School, de planning voor de bouw en het ontwerp van het gebouw toegelicht.

 • Brede School Zoeterwoude-Dorp: nieuwsbrief en informatieavond

  De drie basisscholen in Zoeterwoude-Dorp (Corbulo, Klaverweide en Westwoud), kinderopvang SKZ, bibliotheek Rijn en Venen, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeente Zoeterwoude werken samen aan de bouw van een Brede School in Zoeterwoude-Dorp. Deze partijen hebben gezamenlijk een nieuwsbrief uitgegeven. In deze nieuwsbrief vindt u o.a. de uitnodiging voor een speciale informatieavond over de Brede School op 10 februari.

 • Nieuwsbrief Brede School nr. 1 - juni 2015

  Vanuit de deelnemende organisaties van de Brede School Zoeterwoude Dorp wordt een paar keer per jaar een gezamenlijke nieuwsbrief uitgegeven.