Lees voor

Over Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude ligt in Zuid-Holland en heeft ongeveer 8300 inwoners. Zoeterwoude heeft een oppervlakte van 2.168 hectare en telt meer dan 750 bedrijven. De gemeente heeft twee kernen: Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk en een aantal buurtschappen. De buurgemeenten zijn  Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Rijnwoude en Zoetermeer. Zoeterwoude maakt deel uit van de regio Holland Rijnland. 

Voor een kleine gemeente heeft Zoeterwoude een grote bekendheid. Dat heeft te maken met de grote bedrijven die in de gemeente zijn gevestigd, zoals Heineken, maar ook met berichten over files op de A4. De bedrijven in Zoeterwoude vormen een economische factor van betekenis in de regio. 

Zoeterwoude kent een lange geschiedenis met twisten en bezettingen en ook ridderhofsteden, buitenplaatsen en kastelen. Misschien was er zelfs in de Romeinse tijd al bewoning in dit gebied. Ook nu is Zoeterwoude nog een plaats waar je de tijd kan vergeten. Zoeterwoude maakt onderdeel uit van het Groene Hart en heeft een uniek polderlandschap. In Zoeterwoude vindt u een open en waterrijke omgeving, rust en veel groen. Maar ook monumentale boerderijen, historische kerkepaden en molens. Bovendien is Zoeterwoude goed bereikbaar.

Zoeterwoude is een kleine gemeente, maar er gebeurt genoeg! Zowel voor inwoners als voor bezoekers. De gemeente heeft goede voorzieningen en een zeer gevarieerd aanbod van sport, recreatie en cultuur. 

Zoeterwoude op de kaart

De gemeente brengt tweejaarlijks een gemeenteplattegrond uit voor inwoners. Deze kaart, vervaardigd door Rijnland plattegronden, is ook op internet te raadplegen. Zie daarvoor http://www.gemeentewijzer.nl/zoeterwoude/plattegrond.

Uiteraard kunt u de kaart van Zoeterwoude ook raadplegen op Google maps. Bekijk Zoeterwoude op een kaart in Google maps

Aantal inwoners

Een specificatie van het exacte aantal inwoners per 1 januari 2017 en de verdeling hiervan zijn terug te vinden in onderstaande bijlagen.


Bijlage