Ontwerp het nieuwe beeldje voor de vrijwilliger van het jaar

Elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie kiezen we een vrijwilliger van het jaar. Inwoners van Zoeterwoude dragen de kandidaten aan en diegene met de meeste stemmen wint. Wethouder Moniek van Sandick reikt de vrijwilligersprijs uit als dank voor zijn of haar inzet.

Maak het nieuwe ontwerp

De huidige prijs is een beeldje van brons. Deze is 15 jaar geleden ontworpen door de Zoeterwoudenaar Conny Beuk-Verhagen. Na 15 jaar hetzelfde beeld uitgereikt te hebben is tijd voor een nieuwe vrijwilligersprijs. Daarom vragen we aan u om een nieuw ontwerp te maken.

Feestelijk moment voor de winnaar

In juni gaat het college van burgemeester en wethouders het winnende ontwerp kiezen. Tijdens een feestelijk moment wordt de winnaar bekend gemaakt. De datum voor de uitreiking volgt nog. Het winnende beeldje wordt de komende jaren tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt. Als uw ontwerp in de top drie eindigt dan krijgt u (een deel) van uw materiaalkosten terug. De maker van het winnende ontwerp ontvangt het eerste gedupliceerde beeldje met inscriptie.

Aan het ontwerp stellen we aantal eisen

  • Naast het ontwerp op papier ontvangen we graag een fysiek beeldje
  • Het ontwerp heeft als thema vrijwilliger
  • Het ontwerp is typisch Zoeterwouds
  • Het ontwerp is makkelijk te dupliceren, zodat we kopie├źn kunnen maken
  • Het ontwerp is kleiner dan 15x15x30cm (lxbxh) (inclusief voet)
  • Het ontwerp is niet zwaarder dan 2 kg

U mag zelf bepalen welke materialen u gebruikt. We ontvangen graag een fysiek ontwerp. En een korte toelichting waarom en hoe u het beeldje ontworpen heeft, van welke materialen het gemaakt is, hoe het gedupliceerd kan worden en wat uw contactgegevens zijn.

Inlevering van het ontwerp

De wedstrijd is open voor iedereen. Graag ontvangen we voor 10 juli 12.00 uur 2023 uw inzending. U kunt het ontwerp inleveren bij de receptie van het gemeentehuis Zoeterwoude, Noordbuurtseweg 27.

Heeft u vragen over de criteria van het beeldje? Dan kunt u deze stellen aan Iris Boerhout-van Veen, i.van.veen@zoeterwoude.nl.

Bent u creatief en vindt u het leuk om een mooi beeldje te ontwerpen voor de vrijwilliger van het jaar? Ga dan snel aan de slag.