Lees voor

Tips gebruik afvalcontainers

Met betrekking tot het gebruik van de afvalcontainers is het raadzaam om onderstaande tips door te lezen.

Fris houden van uw afvalcontainer

Een afvalcontainer kan erg stinken en vies zijn, vooral in de zomer. U kunt dit voorkomen door onderstaande tips toe te passen:

  1. maak de container regelmatig schoon met alleen water en eventueel groene zeep (gebruik geen chloor, want dit is schadelijk voor het milieu);
  2. leg een oude krant of een laagje droog gft-afval onderin. Dit vergemakkelijkt het legen van de container, zodat er geen afval achterblijft. U kunt ook bio-zakken of papieren gft-zakken gebruiken. Deze zijn te koop in de supermarkt;
  3. zorg dat de container leeg is als u op vakantie gaat. Vraag eventueel aan uw buren de container aan te bieden.

Voorkomen van vastvriezen van GFT-afval

Als de temperatuur daalt, dient u rekening te houden met het vastvriezen van GFT-afval in de container. Leg eventueel een krant onderin en plaats, indien mogelijk, de container in een berging of garage.

Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat uw container niet goed geleegd is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u voor een volle container moet betalen. De huisvuilwagen registreert uw container namelijk twee keer. Bij lediging wordt de container opgetild en gewogen, geleegd en wederom gewogen. Alleen het verschil in gewicht (dus het gewicht dat de container verlaten heeft) wordt geregistreerd en bij u in rekening gebracht.