Lees voor

Afspraak maken

Afspraak maken noodzakelijk?

Het maken van een afspraak is niet bij alle loketten van de gemeente noodzakelijk. Bekijkt u eerst onderstaand schema voordat u gebruik maakt de afsprakenmodule.

Loket Gebruik afsprakenmodule Anders

Schema gebruik afsprakenmodule per loket

Loket Burgerzaken, voor producten zoals reisdocumenten, rijbewijzen, uittreksels, geboorteaangiften en huwelijken Ja -
Omgevingsloket voor vragen over omgevingsvergunning Ja -
Loket Zorg, Werk en Inkomen, voor aanvragen van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, rolstoel, vervoersvoorziening of uitkering Nee In verband met een te houden 'keukentafelgesprek' bij de klant thuis dient u telefonisch contact op te nemen met nummer 071-5806300.
Centrum Jeugd en Gezin Nee Tijdens openingstijden van het loket (m.u.v. dinsdagavond) is er sprake van vrije inloop.

Hoe maak ik een afspraak?

Voor producten van burgerzaken en voor het omgevingsloket is het mogelijk om via de afsprakenmodule een afspraak te maken. Een afspraak kunt u uiterlijk 24 uur van te voren maken. Het maken van een afspraak gebeurt in 4 stappen:

  1. Kies of u een afspraak wilt maken voor het loket Burgerzaken of voor het Omgevingsloket;
  2. Selecteer het product waarvoor u een afspraak wilt maken;
  3. Kies de datum en het tijdstip van uw bezoek;
  4. Vul uw persoonsgegevens in.

U ontvangt een e-mail ter bevestiging.

Meerdere afspraken maken?

  • Als u voor één persoon meerdere producten wilt aanvragen (bijvoorbeeld een reisdocument en een afschrift geboorteregister, kunt u voor deze producten tegelijk één afspraak maken door de afzonderlijke producten aan te vinken. Voor ieder apart product is een bepaalde tijd gereserveerd. Bij het inplannen van de afspraak wordt rekening gehouden met de totale tijd die het afhandelen van de diverse afspraken gezamelijk vergt.
  • Als voor meerdere personen een zelfde product wilt aanvragen (bijvoorbeeld een reisdocument voor meerdere gezinsleden), vinkt u dan het product met de aanduiding '2 of meer personen' aan. Bij het inplannen van de afspraak wordt rekening gehouden met de totale tijd die het afhandelen van de diverse afspraken gezamelijk vergt.

U kunt uiteraard voor de diverse producten ook afzonderlijke afspraken maken.


Afsprakenmodule