Nieuws

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten. Wilt u oudere nieuwsberichten inzien, kijk dan in het archief.

 • Informatiebijeenkomst over verhuizing Vliko

  (16-04-2014)

  Op woensdag 2 april is door Vliko, in samenwerking met de gemeente Zoeterwoude, in Multicentrum De Eendenkooi een informatiebijeenkomst met betrekking tot de verhuizing van Vliko naar bedrijventerrein Grote Polder georganiseerd. Op deze bijeenkomst waren medewerkers van Vliko, de Omgevingsdienst West-Holland en de gemeente Zoeterwoude aanwezig om informatie te verstrekken. 

 • Openingstijden Paasdagen

  (15-04-2014)

  Op vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) en maandag 21 april (Tweede Paasdag) zijn het gemeentehuis en het afvalaanbiedstation gesloten.

 • Gegevens nodig van jeugdhulpaanbieders uit de regio

  (12-04-2014)

  Gemeenten worden per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het leveren van alle jeugdhulp. De 14 gemeenten in de regio Holland Rijnland bereiden zich daar gezamenlijk op voor. De samenwerkende gemeenten zijn bezig met de voorbereidingen van de subsidiëring en contractering van de jeugdhulp. Hiervoor is een eenduidig beeld nodig van alle organisaties die jeugdhulp bieden aan kinderen uit de regio Holland Rijnland.

 • Opening Recreatief Transferium en Toeristisch Overstappunt Zoeterwoude

  (11-04-2014)

  Op donderdag 10 april 2014 openden gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland, wethouder Mirjam Ateş-Snijdewind van Zoeterwoude en Tjerk Bruinsma, portefeuillehouder natuur en landschap van Holland Rijnland het nieuwe Toeristische Overstappunt (TOP) en het Recreatief Transferium Zoeterwoude.

 • Inloopavond bedrijfsverplaatsing loonbedrijf van Meurs

  (10-04-2014)

  De gemeente nodigt belangstellenden uit voor een inloopavond met betrekking tot het "Bestemmingsplan bedrijfsverplaatsing Loonbedrijf van Meurs". De inloopavond wordt op dinsdag 15 april tussen 19.30 uur en 21.00 uur gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis.

 • Zoeterwoudse Klaver toegekend aan wethouder Mirjam Ateş

  (09-04-2014)

  Het college van burgemeester en wethouders van Zoeterwoude heeft vandaag de Zoeterwoudse Klaver toegekend aan mevrouw M.H.J.C Ateş-Snijdewind. Zij ontving deze erkenning voor haar jarenlange politieke inzet en haar onophoudelijke inzet voor Zoeterwoude en de Zoeterwoudse samenleving.
  De Zoeterwoudse Klaver werd uitgereikt bij het symposium “Een nieuwe lente en een nieuw geluid” dat ter ere van haar afscheid werd georganiseerd.

 • Zwembad Haasbroek vanaf 28 april open

  (09-04-2014)

  Op maandag 28 april gaat het buitenbad weer open voor het publiek. We nodigen u graag uit dit zwemseizoen weer te komen zwemmen. Het goedkoopste bezoek brengt u door een abonnement in de voorverkoop te kopen.

 • Nieuw coalitieprogramma in Zoeterwoude "Dichtbij en verantwoordelijk"

  (04-04-2014)

  Het coalitieprogramma in Zoeterwoude is klaar! Onder het motto “Dichtbij en verantwoordelijk” presenteren Progressief Zoeterwoude (PZ) en het CDA hun plannen voor de komende 4 jaar. De komende raadsperiode zal voor Zoeterwoude opnieuw grote uitdagingen bieden. Beide partijen leveren één wethouder. in het nieuwe college. Kees den Ouden blijft wethouder voor PZ, Ton de Gans is de nieuwe naam bij het CDA. Het nieuwe college zal op donderdag 10 april worden geïnstalleerd.

 • De gemeente Zoeterwoude vraagt om uw oordeel : herhaalde oproep !

  (04-04-2014)

  Enkele weken geleden hebben 1200 willekeurig gekozen inwoners een brief met een vragenlijst over onze gemeente ontvangen. Wij willen u vragen, als u de vragenlijst in de bus heeft gekregen, om even de tijd te nemen de vragenlijst in te vullen. U heeft hiervoor tot vrijdag 25 april de tijd. Wij willen u nu reeds bedanken voor uw moeite. Hiermee helpt u ons om ons werk voor u als inwoner beter te doen.

 • Zwembad Haasbroek klaar voor seizoenstart

  (04-04-2014)

  Op maandag 28 april zal zwembad Haasbroek weer de deuren openen voor het zwemseizoen 2014. De afgelopen weken is het bad opnieuw geverfd, zodat het er weer peikfijn uitziet. De officiele opening van het zwembad zal op woensdag 30 april om 12.30 uur plaatsvinden.

 • Eerste grutto eieren gevonden

  (01-04-2014)

  Op woensdag 26 maart hebben Hen Hauser en Jan Koek de eerste grutto eieren van 2014 in Wijk en Wouden gevonden. Het nest lag op het land van de heer  Overdevest in de Grootte Westeindsche Polder.

 • Woonzicht en Woningmarkt Rijnstreek worden WoningNet Holland Rijnland

  (31-03-2014)

  Vanaf 1 april kunt u nog makkelijker een woning zoeken via www.woningnethollandrijnland.nl. Deze website geeft een duidelijk overzicht van het woningaanbod van 19 corporaties in de regio. De nieuwe site vervangt de websites van Woonzicht en Woonmarkt Rijnstreek. De laatste twee weken van maart zijn alle gegevens overgezet naar het nieuwe systeem. Hierdoor is in deze periode geen woningaanbod.
   

 • Coalitievorming Zoeterwoude

  (26-03-2014)

  De fracties van Progressief Zoeterwoude (PZ) en het CDA in de Zoeterwoudse gemeenteraad hebben besloten om gezamenlijk de mogelijkheid van een nieuwe coalitie te onderzoeken. Momenteel wordt gewerkt aan het nieuwe coalitieprogramma. 

 • Uitslag verkiezingen

  (20-03-2014)

  De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Zoeterwoude is als volgt: Progressief Zoeterwoude:6 zetels, CDA 5 zetels en VVD 2 zetels.

 • Avondopenstelling Burgerzaken en Omgevingsloket alleen nog op afspraak

  (17-03-2014)

  Met ingang van 1 april 2014 kunt u alleen nog op afspraak gebruik maken van de avondopenstelling van Loket burgerzaken en het Omgevingsloket.

 • Toch extra geluidsscherm bij N206

  (12-03-2014)

  Na jaren is er nu toch uitzicht op een oplossing voor de geluidsoverlast langs de N206 in Zoeterwoude. Het gemeente-bestuur wil – in samenwerking met de provincie – een  (FSC) hardhouten scherm van 1 meter hoog aanbrengen op de bestaande aarden wal. Wethouder Kees den Ouden en gedeputeerde Ingrid de Bondt hebben hierover overeenstemming bereikt.

 • Aanvragen geheimhouding persoonsgegevens

  (12-03-2014)

  De gemeente houdt informatie over haar inwoners bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Wilt u niet dat bepaalde instanties zoals kerken en bedrijven uw persoonsgegevens bij de gemeente kunnen opvragen? Dan kunt u vragen om geheimhouding van uw persoonsgegevens.

 • Lente in Zoeterwoude

  (11-03-2014)

  Het mooie weer zorgt ervoor dat op sommige plaatsen in de gemeente de crocussen uitbundig zichtbaar zijn. Aan het Watertje is een mooi crocussenveld aanwezig.

 • Speeltuin Recreatief Transferium

  (11-03-2014)

  Bij het Recreatief Transferium is een nieuwe speeltuin - De Swetse Speeldernis - aangelegd. Helaas mag daar nog geen gebruik van gemaakt worden. Door de vele regen van eerder dit seizoen is de onderlaag nog niet optimaal. Om te zorgen dat het gras nog zo kan groeien dat er een mooie onderlaag ontstaat, mag de speeltuin nog niet betreden worden.

 • Zoeterwoude heeft goede woningmarkt

  (05-03-2014)

  Makelaars die actief zijn in Zoeterwoude, Oegstgeest of Voorschoten hebben het makkelijker dan dan collega's elders in het land. Dat blijkt uit de jaarlijkse Woningmarkt Ranking van het tijdschrift Vastgoed. In de top-10 is Zoeterwoude terug te vinden op de 6e plaats.

 • Stoppen met voeren i.v.m. ongedierte

  (03-03-2014)

  De laatste tijd zijn meldingen ontvangen over ratten bij vijvers in Zoeterwoude. De gemeente probeert overlast van ratten te voorkomen en waar mogelijk deze te bestrijden. Eenden voeren is leuk en goed bedoeld, maar vaak eten deze eenden niet alles op.

 • Reisdocumenten vanaf 9 maart 10 jaar geldig

  (28-02-2014)

  De geldigheid van zowel het paspoort als de Nederlandse identiteitskaart wordt vanaf zondag 9 maart 2014 verhoogd naar 10 jaar. Dit geldt alleen voor aanvragers die 18 jaar of ouder zijn. De tarieven voor een reisdocument veranderen eveneens m.i.v. 9 maart.

 • Resultaten jongerenenquête Zoeterwoude bekendgemaakt

  (21-02-2014)

  In 2013 heeft de Jongerenadviesraad (JAR) voor de derde keer een jongerenpeiling in Zoeterwoude gehouden. Alle jongeren tussen 12 en 20 jaar kregen een enquête thuisgestuurd met vragen over uitgaan, sport, alcoholgebruik, veiligheid, speel- en ontmoetingsplekken en datgene dat de jeugd graag zou veranderen in Zoeterwoude. Inmiddels zijn de resultaten van de enquête bekend.

 • Herkenningswijzer lees- en schrijfproblemen

  (05-02-2014)

  Door Stichting Lezen & Schrijven is de taalmeter ontwikkeld. Dit is een online instrument waarmee snel duidelijk wordt of iemand moeite heeft met lezen en schrijven.

 • Paspoort en identiteitskaart vanaf 9 maart tien jaar geldig

  (04-02-2014)

  Op zondag 9 maart 2014 wordt voor paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen een geldigheidsduur van tien jaar ingevoerd. Op dit moment is een paspoort vijf jaar geldig.

 • Handtekeningenactie ‘Bus door het dorp’

  (29-01-2014)

  Door burgers is het initiatief genomen om middels een handtekeningenactie de busverbinding door het dorp te behouden. Vanaf 4 februari kan deze handtekeningenlijst ondertekend worden bij ontmoetingsplaats De Buren in Zoeterwoude-Dorp.

 • Zoeterwoude scoort goed als ondernemersvriendelijke gemeente

  (14-01-2014)

  In de ranglijst van ondernemersvriendelijke gemeenten, die MKB-Nederland elke twee jaar publiceert, neemt Zoeterwoude opnieuw een goede positie in. De gemeente wist  in 2013 de 8e plaats binnen de provincie Zuid-Holland te handhaven. Daarmee scoort Zoeterwoude opnieuw het hoogst binnen de regio Holland Rijnland..

 • Eerste fase van Free WiFi-project Zoeterwoude afgerond

  (18-09-2013)

  In Zoeterwoude heeft Wireless Leiden met de Jongerenadviesraad (JAR) de eerste fase afgerond van het Free WiFi-project. Dit project werd een jaar geleden gestart en heeft als doel om in geheel Zoeterwoude gratis WiFi-internet beschikbaar te stellen. Dankzij de medewerking van kerken, gemeente, bedrijven en verenigingen zijn er nu WiFi-knooppunten op alle hoge locaties in Zoeterwoude-Rijndijk en Zoeterwoude-Dorp gerealiseerd, zodat een basis-netwerkstructuur beschikbaar is om de lokale WiFi-dekking te realiseren.

Archief