RSS

Nieuws

 • Voortgang locatieonderzoeken tijdelijke huisvesting statushouders gemeente Leiden

  (23-05-2016)

  Begin van dit jaar heeft de gemeente Leiden diverse informatieavonden georganiseerd over het onderzoek dat zij wilde gaan doen naar de geschiktheid van verschillende panden en terreinen voor woonruimte voor statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) en andere doelgroepen.

 • Inrformatie over buslijn 176 en belbus lijn 576 door Zoeterwoude-Dorp

  (23-05-2016)

  Maakt u al gebruik van de busdiensten in Zoeterwoude-Dorp? Graag informeren wij u over buslijn 176 en belbus lijn 576.

 • Fietsen gezocht voor Syrisch gezin Zoeterwoude

  (23-05-2016)

  Voor een recent in Zoeterwoude aangekomen Syrisch gezin zoeken wij fietsen. Heeft u er toevallig een over, laat u het ons dan alstublieft weten.

 • Speelplein Zwanebloemlaan geopend

  (19-05-2016)

  Op 18 mei is het opnieuw ingerichte speel- en ontmoetingsplein aan de Zwanebloemlaan in Zoeterwoude feestelijk geopend. De nieuwe inrichting is tot stand gekomen door inspraak van omwonenden. Hiermee is het plein een plek geworden van en voor de buurt.

 • (Onder) water in het Westeinde

  (17-05-2016)

  Wijk & Wouden nodigt u uit voor "(Onder) water in het Westeinde" op vrijdag 27 mei om 20.00 uur.

 • Gastgezinnen gevraagd

  (12-05-2016)

  In het kader van de dorpenband tussen de gemeente Osieczna uit Polen en de gemeente Zoeterwoude komt eind juni a.s. een Pools gezelschap naar Zoeterwoude.

 • Stoppen met roken

  (12-05-2016)

  Stoppen met roken lever een betere conditie, een betere huid, een gezondere mond, een prettigere lichaamsgeur op en verkleint risico's op allerlei gezondheidsproblemen: pure gezondheidswinst. Bovendien bespaar je veel geld: als je een pakje per dag rookt, blaas je zo'n 2.000 euro per jaar de lucht in!  mensen ervaren stoppen met roken echter als erg moeilijk. Voor wie extra steun wil, start op dinsdagavond 24 mei de groepstraining 'Rookvrij! Ook jij?' in Leiderdorp. Aanmelden kan tot 17 mei.

 • Sterker naar de brugklas met de cursus ‘Plezier op school’

  (10-05-2016)

  Voor aanstaande brugklassers die op de basisschool zijn gepest of problemen ervaren in het contact met leeftijdsgenoten, organiseert GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd dit jaar opnieuw de tweedaagse zomercursus ‘Plezier op school’. De cursus vindt plaats op diverse data in augustus in Leiden, Gouda, Sassenheim en Alphen aan den Rijn. Doel van de cursus is de jongeren te helpen om met meer plezier en zelfvertrouwen naar het middelbaar onderwijs te gaan.

 • Duurzame huizenroute 2016

  (09-05-2016)

  Zien hoe anderen hun woning duurzamer hebben gemaakt? Dat kan tijdens de duurzame huizenroute!

 • Zoeterwoude bijvriendelijk

  (04-05-2016)

  De gemeente Zoeterwoude werkt actief mee aan de grote regionale campagne Bijenlandschap. Met de slogan Bee Friendly is deze onlangs gelanceerd door Groene Cirkel Bijenlandschap voor een bijvriendelijkere omgeving.

 • Samen doorpakken voor een duurzaam Zoeterwoude

  (03-05-2016)

  De gemeente Zoeterwoude heeft het Duurzaamheidsprogramma Zoeterwoude 2016-2017 vastgesteld, na een consultatieronde van betrokken inwonersorganisaties, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeenteraad.

   

 • Programma dodenherdenking woensdag 4 mei

  (02-05-2016)

  Thema 2016: “De vrijheid omarmd”

 • Fiets mee op Polderdag 2016

  (02-05-2016)

  Fietsen in vrijheid op Polderdag, Hemelvaartsdag 5 mei

 • Koninklijke onderscheiding voor Hans Olijerhoek

  (26-04-2016)

  Dit jaar is één inwoner van Zoeterwoude geëerd met een Koninklijke Onderscheiding. Vanochtend reikte burgemeester Liesbeth Bloemen tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Raadzaal van Zoeterwoude de Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J. Olijerhoek.

 • Programma dodenherdenking 4 mei

  (26-04-2016)

  Thema 2016: “De vrijheid omarmd”

  Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen –burgers en militairen- die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

 • Energiesubsidie check

  (26-04-2016)

  Bent u bezig met het verduurzamen van uw woning en gaat u energiebesparende maatregelen toepassen? Doe de subsidie check via het gemeentelijke Duurzaam Bouwloket Zoeterwoude www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen.

 • Zwemabonnement voordeliger in de voorverkoop

  (13-04-2016)

  De voorverkoop van abonnementen voor het zwembad vindt plaats vanaf maandag 25 april t/m maandag 9 mei.

 • Gratis cursus Politiek Actief

  (11-04-2016)

  Denkt u erover om politiek actief te worden, maar weet u niet precies wat de mogelijkheden zijn? Of wilt u weten hoe u meer invloed uit kunt oefenen op de lokale besluitvorming? Bij voldoende belangstelling organiseert de gemeente gratis de cursus 'Politiek Actief.

   

 • Meerderheid Zoeterwoude stemt tegen de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne

  (07-04-2016)

  Opkomstpercentage ligt met 36,9 % hoger dan het landelijk gemiddelde

 • Nieuwe Lagerberg- en Olivier B. Bommelbrug officieel geopend

  (07-04-2016)

  Donderdag 7 april is de nieuwe Lagerberg- en Olivier B. Bommelbrug officieel geopend door wethouder Kees den Ouden. De feestelijke bijeenkomst was druk bezocht.

 • Gevaarlijke stoffen

  (04-04-2016)

  Een aantal bedrijven in onze regio werkt met gevaarlijke stoffen, zoals LPG, ammoniak en chloor. Dit soort stoffen gebruiken wij in ons dagelijks leven, maar ze zijn ook gevaarlijk omdat ze giftig, brandbaar of explosief zijn. Deze stoffen worden vervoerd over de weg, het spoor, via waterwegen en door buizen onder de grond.

 • Resultaten stellingen en vragenlijsten Landelijk Gebied

  (01-04-2016)

  Hoe zien Zoeterwoudenaren de toekomst van het landelijk gebied? In december 2015 konden belangstellenden tijdens inloopmomenten reageren op stellingen en vragenlijsten invullen. Benieuwd wat de resultaten zijn? Bekijk ze op www.watgaatergebeureninzoeterwoude.nl

 • Officiële opening Lagerberg- en Olivier B. Bommelbrug 7 april

  (31-03-2016)

  Op donderdag 7 april vindt de officiële opening van de Lagerberg- en Olivier B. Bommelbrug door wethouder Kees den Ouden plaats. De gemeente Zoeterwoude en aannemer Van der Ven nodigen u van harte uit bij deze opening aanwezig te zijn. Het programma begint om 15.00 uur.  De brug vormt de verbinding tussen het Weddepad en de Weipoortseweg in Zoeterwoude.

 • Attentie voor corrosie van gasleidingen!

  (31-03-2016)

  De gemeente Zoeterwoude is er door deskundigen op gewezen dat bij een aantal woningen in Zoeterwoude waarbij de gasleiding is gemonteerd in de kruipruimte, geconstateerd is dat de gasleiding is aangetast door corrosie. Het gaat met name om woningen gebouwd begin jaren ’70, bijvoorbeeld in de Westwoutwijk.

 • Constructieve reacties op Duurzaamheidsprogramma Zoeterwoude

  (24-03-2016)

  De gemeente Zoeterwoude wil naar een CO2-neutrale samenleving zonder afval. Hoe de gemeente dit wil bereiken staat in het concept-Duurzaamheidsprogramma 2016-2017. Dit concept heeft tot en met 21 maart ter consultatie gelegen. De gemeente heeft hierop veel reacties ontvangen die de komende tijd verwerkt gaan worden.

 • Laatste kans om als bewoner mee te doen met de isolatieactie!

  (21-03-2016)

  Bewoners uit de regio Holland Rijnland zijn de afgelopen periode uitgedaagd om samen met hun buren mee te doen met de regionale isolatieactie. Hierdoor konden kortingen tot 15% op de standaard isolatiekosten worden verkregen. Inwoners van Zoeterwoude komen bovendien in aanmerking voor een gemeentelijke subsidie.

 • Een succesvol eerste jaar voor Sympany dankzij de inwoners van Zoeterwoude

  (11-03-2016)

  Sinds de start van de inzameling per oktober jl. doneerden de inwoners van Zoeterwoude 11.996 kilogram textiel in de textielcontainers van Sympany. Sympany bedankt hen voor deze mooie bijdrage aan de ruim 23 miljoen kilogram textiel die Sympany in heel Nederland over 2015 heeft ingezameld.

 • Opening steunpunt Zoeterwoude voor Elkaar - Dorp

  (10-03-2016)

  Op vrijdag 18 maart wordt om 15.30 uur het Steunpunt Zoeterwoude voor Elkaar (ZVE) - Dorp in het pand bij De Buren geopend. Iedere vrijdagmiddag is daar het Steunpunt ZVE van 14.00-16.00 uur geopend voor mensen met een hulpvraag. De doelgroep is zelfstandig wonende senioren en mensen met een lichte beperking.

 • Gemeente Zoeterwoude wil CO2-neutrale samenleving zonder afval

  (07-03-2016)

  De gemeente Zoeterwoude wil naar een CO2-neutrale samenleving zonder afval. Hoe de gemeente dit wil bereiken, staat in het concept-Duurzaamheidsprogramma 2016-2017, dat het college afgelopen week heeft vrijgegeven voor consultatie.

 • Regionale isolatieactie met burenkorting succesvol

  (03-03-2016)

  Onlangs is de isolatieactie van de gemeenten uit de regio Holland Rijnland van start gegaan. Inmiddels heeft het Duurzaam Bouwloket al vele aanmeldingen ontvangen en zijn de eerste afspraken om te isoleren ingepland.

 • Zeldzaam houten vlechtwerkconstructie gevonden in Barrepolder

  (01-03-2016)

  In de herfst van 2015 is tijdens een archeologisch onderzoek op het terrein van de Heinekenbrouwerij in Zoeterwoude een constructie gevonden van vlechtwerk. Deze vondst is bijzonder, omdat niet vaak zulke grote, goed bewaard gebleven houtstructuren worden gevonden.

Archief