Nieuws

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten. Wilt u oudere nieuwsberichten inzien, kijk dan in het archief.

 • Doe mee en win met de Facebookactie ‘Wat voor glasscheider ben jij?’

  (15-12-2014)

  Glas scheiden is nu nog makkelijker. Sinds kort mogen lege potjes en flesjes mét restjes en doppen in de glasbak. De gemeente organiseert daarom een winactie op Facebook!

 • Nieuwjaarsreceptie gemeente Zoeterwoude

  (15-12-2014)

  Op maandag 5 januari 2015 begint om 20.00 uur de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoeterwoude. Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt voor het tweede jaar het Zoeterwouds Jongerencompliment uitgereikt. Traditiegetrouw wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie ook de Vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt.

 • Maatregelen bestrijding vogelgriep aangepast

  (14-12-2014)

  De maatregelen om de vogelgriep te bestrijden zijn met ingang van maandag 15 december 2014 om 00.00 uur aangepast. De afgelopen 14 dagen zijn geen nieuwe besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Voor heel Nederland, met uitzondering van de 10 kilometergebieden, gelden daarom vanaf maandag dezelfde maatregelen. De regio’s waarin Nederland is opgedeeld, komen te vervallen. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Plastic, blik en drankenkartons vanaf 1 januari in één zak

  (12-12-2014)

  Vanaf 1 januari 2015 kunt u ook drankenkartons en blik aanbieden in de plastic zakken voor kunststofverpakkingsafval. Dit is beter voor het milieu en scheelt in uw portemonnee! Drankenkartons en blik verdwijnen nu nog in het restafval en worden verbrand. Met de huidige technologie kunnen deze fracties goed gerecycled worden. Op deze manier wordt het restafval verder gereduceerd. Zo werken we samen aan een beter milieu en een duurzamere samenleving.

 • Herinrichting wijk Westwout

  (10-12-2014)

  De gemeente Zoeterwoude is voornemens de riolering en bestrating in de wijk Westwout in de komende jaren te vervangen. Van de bestaande riolering is na onderzoek gebleken dat deze in de komende jaren vervangen moet worden. Het vervangen van de riolering biedt de gemeente tevens de kans om de openbare ruimte opnieuw in te richten en op hoogte te brengen.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis

  (10-12-2014)

  De komende weken is er sprake van gewijzigde openingstijden op donderdag 18 december en vrijdag 2 januari. Op donderdag 18 december is het gemeentehuis vanaf 13.00 uur gesloten. Op vrijdag 2 januari is het gemeentehuis de gehele dag gesloten. Het afvalstoffenbrengstation is op 2 januari gewoon geopend.

 • R-net op zondag 14 december van start

  (09-12-2014)

  Op zondag 14 december gaat de dienstregeling van R-net 400 Leiden-Zoetermeer in. Deze allereerste R-net-lijn in Zuid-Holland vervangt de Qliner 365. R-net 400 rijdt over de provinciale weg langs Zoeterwoude Dorp en heeft daar twee haltes: Zoeterwoude A4 P+R (bij de kruising met de Dirk Santhorstweg) en Zoeterwoude Dorp (ter hoogte van de Westeindseweg). De route die Qliner 365 door de dorpskern reed, komt te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de lokale lijn 176.

 • Bedrijventerrein Grote Polder maakt zich op voor een kleurig voorjaar

  (07-12-2014)

  Vele handen maken licht werk. Zo ook bij het planten van 15.000 biologische bloembollen op 3 december op bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude. Wethouder Kees den Ouden liet zich bij deze klus bijstaan door Henk Prins, voorzitter van de ondernemersvereniging BIZ Grote Polder, en Laila Driessen, voorzitter van de stichting Land van Wijk en Wouden. Gedrieën zetten zij de eerste bloembollen in de grond, die kosteloos beschikbaar waren gesteld door de firma’s Mantel Holland en Lubbe Lisse. In het voorjaar zullen de werknemers en de omwonenden kunnen genieten van bloeiende krokussen en sterhyacinten langs de Industrieweg.

 • Kerstevenement op gerenoveerde Dorpsplein in Zoeterwoude

  (07-12-2014)

  Op zaterdagmiddag 20 december vindt een muzikaal kerstevenement bij de grote kerstboom op het gerenoveerde Dorpsplein in Zoeterwoude-Dorp plaats.

 • Voor het aanvragen van paspoort of een identiteitskaart kunt u terecht bij uw gemeente

  (06-12-2014)

  U heeft een goedgelijkende kleurenpasfoto nodig die voldoet aan de pasfoto-eisen. Ook moet u uw oude document(en) altijd meenemen.
  Verlengen van uw oude paspoort of identiteitskaart is niet mogelijk, hoewel het vaak zo wordt genoemd.

 • Planten krokusbollen op bedrijventerrein Grote Polder

  (02-12-2014)

  Op woensdag 3 december worden circa 5.000 biologische krokusbollen geplant op bedrijventerrein Grote Polder. Dit wordt mogelijk gemaakt door de bedrijven Mantel Holland en Lubbe Lisse, die de bloembollen gratis ter beschikking stellen en in de grond zetten. Samen met de gemeente en de ondernemers op het terrein willen zij daarmee laten zien dat ook op een bedrijventerrein ruimte is voor natuur.

 • Uitbraak vogelgriep in Zoeterwoude

  (02-12-2014)

  In Zoeterwoude is zondag 30 november 2014 bij een legpluimveebedrijf aan de Burmadeweg met in totaal rond 28.000 dieren vogelgriep (aviaire influenza, AI) vastgesteld. Het besmette bedrijf is zondag geruimd. Uit onderzoek van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) is gebleken dat het om de hoogpathogene variant H5N8 gaat. 

 • Gemeente Zoeterwoude biedt collectieve zorgverzekering voor burgers met hoge zorgvraag aan

  (01-12-2014)

  Minder betalen voor méér zorgverzekering? Dat kan met de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zoeterwoude. De gemeente Zoeterwoude heeft in samenwerking met Zorg en Zekerheid besloten om een collectieve zorgverzekering ter beschikking te stellen speciaal voor burgers met een hoge zorgvraag.

 • Verkiezing van de Gezelligste Winkel gestart

  (27-11-2014)

  Momenteel vindt de 3e editie plaats van de Verkiezing van de Gezelligste Winkel. Iedereen kan stemmen en ervoor zorgen dat zijn/haar favoriete winkel tot de Gezelligste Winkel van Zoeterwoude wordt verkozen.

 • Deelnemende organisaties van kindergemeenteraad 2014-2015 bekend

  (25-11-2014)

  Het thema van de kindergemeenteraad is dit jaar “Afrika”. Sinds de start van het project wachten de kinderen van de Zoeterwoudse basisscholen in spanning af uit welke projecten ze straks een keuze mogen maken. De deelnemers zijn inmiddels bekend. Op maandag 1 december zullen zij hun projectaanvraag aan de leerlingen van groep zeven van de Bernardusschool presenteren. Ook zullen de vertegenwoordigers van de vier projectaanvragen te gast zijn op de Klaverweideschool en Westwoudschool.

 • Geef iemand op voor het Jongerencompliment

  (20-11-2014)

  Het Jongerencompliment is bedoeld voor jongeren die zich op een bijzondere manier belangeloos voor de gemeenschap inzetten. Behalve een blijk van waardering, is het Jongerencompliment ook een stimulans voor de genomineerden en andere jongeren om met het goede werk door te gaan.

 • Sirenes niet afgegaan

  (06-11-2014)

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies wordt de sirene getest. De sirenes in Haaglanden en Hollands-Midden zijn maandag 3 november 2014 niet afgegaan. Inmiddels is er een ‘stille’ test uitgevoerd waaruit blijkt dat de sirenes weer volledig werken. 

 • Scherper toezicht nieuwe bouwwerken

  (03-11-2014)

  De gemeente zal in verband met diverse wetten en de taken die zij als gevolg hiervan gekregen heeft strenger toezicht houden op het oprichten en/of uitbreiden van bouwwerken. Er zal door middel van foto vergelijkingen bekeken worden of er nieuwe en/of uitbreidingen van bestaande bouwwerken gebouwd zijn.

 • Koopkrachttegemoetkoming lage inkomens

  (30-10-2014)

  Heeft u weinig loon, weinig inkomsten of bijstand? Dan heeft u dit jaar misschien recht op een éénmalige financiële tegemoetkoming van de gemeente. Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar eenmalig extra geld. Wij noemen dit de koopkrachttegemoetkoming.
  Het gaat om € 100,- (voor een (echt)paar)), € 90,-  (voor een alleenstaande ouder) of € 70,- (voor een alleenstaande).

 • Dag van de Mantelzorg

  (28-10-2014)

  In de week van de Dag van de Mantelzorg, maandag 10 november, geeft de gemeente Zoeterwoude aan alle mantelzorgers uit onze gemeente een bloemetje. De gemeente wil op deze wijze haar waardering laten blijken voor de inzet van alle mantelzorgers. Kent u een mantelzorger die wel een bloemetje verdient of bent u zelf mantelzorger? Meld u dan aan.

 • Geslaagde bijeenkomst over duurzame initiatieven

  (21-10-2014)

  De gemeente Zoeterwoude wil duurzaamheid stimuleren en heeft daarom een duurzaamheidsfonds opgericht voor haar inwoners. In het nieuwe coalitieakkoord wil het college het gevoerde beleid voortzetten en zelfs intensiveren. Op 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, organiseerde de gemeente een bijeenkomst voor bewoners en bedrijven onder het motto Samenwerken aan duurzame initiatieven.

 • Wordt een winkel uit de gemeente Zoeterwoude verkozen tot de 'Gezelligste Winkel van Nederland'?

  (17-10-2014)

  Vindt u dat ook zo jammer dat die gezellige winkels van zelfstandige ondernemers steeds vaker uit het straatbeeld verdwijnen? Om de winkels die er gelukkig nog wel zijn in de schijnwerpers te zetten en te laten zien dat ze wel degelijk bestaansrecht hebben, wordt ook dit jaar weer de "Verkiezing van de Gezelligste Winkel" georganiseerd.

 • Nieuwe campagne glasrecycling "Glas in 't bakkie" van start

  (17-10-2014)

  Zoeterwoude neemt deel aan de landelijke campagne 'glas in 't bakkie'. Lege glazen potjes en flesjes mogen voortaan ook met restjes en deksels in de glasbak. Met deze campagne wordt iedereen gestimuleerd om glas in de glasbak te gooien. Vanaf maandag 27 oktober krijgen alle minicontainers die aangeboden worden, een sticker opgeplakt. Deze stickers zijn bedoeld om extra aandacht te vragen voor deze campagne en zijn gelijk een geheugensteun om glas naar de glasbak te brengen. De sticker is overigens makkelijk weer te verwijderen. 

 • Nieuwe regels vergunningsvrij bouwen. Wat betekent dat voor u?

  (16-10-2014)

  Vanaf 1 november 2014 gelden andere regels met betrekking tot vergunningsvrij bouwen. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op Vergunningsvrij bouwen en het bouwen van Mantelzorg woningen. Vergunningsvrij bouwen wordt eenvoudiger, maar er gelden toch minimale eisen. Laat u daarom als u plannen heeft, informeren door de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente. Dit kan voorkomen dat u achteraf alsnog een omgevingsvergunning moet aanvragen (de kosten hiervoor zijn hoger dan bij een vooraf ingediende aanvraag!) of dat de gemeente een handhavingstraject start.

 • Zorgcontracten 2015 zorgaanbieders GGZ of dyslexiezorg

  (02-10-2014)

  Bent u een vrijgevestigde zorgaanbieder uit de jeugd-GGZ of dyslexiezorg en gevestigd in de regio Holland Rijnland? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een zorgcontract. Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het leveren van jeugdhulp aan kinderen en jongeren onder de 18 jaar. De gemeenten in de regio Holland Rijnland, waaronder Zoeterwoude, contracteren deze jeugdhulp gezamenlijk.

 • Regiogemeenten tekenen voor gezamenlijk rioolbeheer

  (18-09-2014)

  De gemeenten Zoeterwoude, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten hebben 17 september 2014 de overeenkomst Rekenen in de Afvalwaterketen ondertekend. Met deze samenwerking verwachten alle partijen hun drie gezamenlijke doelen - kwaliteit, kennis en kosten - voor afvalwaterbeheer beter te realiseren.

 • Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland verstuurt aanmaningen

  (18-09-2014)

  De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) verstuurt binnenkort ruim 14.000 aanmaningen en dwangbevelen voor het niet op tijd betalen van de aanslagen gemeentelijke en waterschapsbelasting. De inwoners in het werkgebied van de BSGR, dat loopt van Velsen in het noorden tot aan Zoetermeer in het zuiden, hebben hun aanslag meer dan drie maanden geleden al ontvangen. Deze belastingaanslagen worden niet altijd op tijd betaald.

 • Aftrap R-net in Zuid-Holland

  (15-09-2014)

  "Als je instapt in een bus van R-net weet je dat je een comfortabele reis hebt met een betrouwbare dienstregeling. Dit is hét keurmerk voor het OV, nu en in de toekomst,” aldus Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Op een shovel begon zij 12 september met de aanleg van de eerste Zuid-Hollandse R-net halte aan de Muzieklaan in Zoetermeer. De bushaltes van lijn 365 tussen Leiden Centraal Station en Zoetermeer Centrum krijgen allemaal het rood-grijze R-net uiterlijk.

 • Subsidieregeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'

  (12-09-2014)

  De provincies voeren een stimuleringsmaatregel uit gericht op de sanering van asbestdaken en plaatsing van zonnepanelen in het buitengebied. Sinds de start van de regeling op 1 juli 2013 was deze alleen gericht op actieve agrarische bedrijven. Met ingang van 1 juli 2014 kunnen ook agrariërs die niet meer (of steeds minder) actief zijn in het boerenbedrijf gebruik maken van de regeling.

 • Minder cash, wel zo veilig!

  (11-09-2014)

  Van 6 tot en met 12 oktober is de Week van de Veiligheid. Een week waarin ondernemers, brancheorganisaties, gemeenten en politie extra aandacht besteden aan de veiligheid.

 • "Laat je niet overvallen", bijeenkomst voor ondernemers

  (29-08-2014)

  Een overval, afpersing, winkeldiefstal of agressie zijn incidenten die u het liefst wilt voorkomen. Ondernemers en hun medewerkers kunnen zelf veel doen aan preventie. Hoor hier alles over tijdens de gratis bijeenkomst "Laat je niet overvallen" op 8 oktober 2014 in Oegstgeest.

 • Gemeente Zoeterwoude in contact met Provincie over veiligheid oversteek N206

  (20-08-2014)

  Naar aanleiding van het noodlottig ongeval dat onlangs heeft plaatsgevonden op de oversteek van de N206 t.h.v. de Dirk van Santhorstweg heeft wethouder Kees den Ouden de zorgen omtrent de verkeersveiligheid ter plaatse kenbaar gemaakt bij de Provincie Zuid-Holland.

 • Verkeerssituatie A4 richting Den Haag

  (06-08-2014)

  Op zaterdag 5 juli is de verkeerssituatie op de A4 richting Den Haag gewijzigd. De structuur van hoofdrijbaan en parallelrijbaan is in gebruik genomen. Direct na de verdiepte ligging van de A4 ter hoogte van Leiderdorp moet u een keuze maken tussen hoofdrijbaan en parallelrijbaan. Deze wijziging vraagt in het begin de nodige aandacht.

 • Avondopenstelling Burgerzaken en Omgevingsloket alleen nog op afspraak

  (17-03-2014)

  Met ingang van 1 april 2014 kunt u alleen nog op afspraak gebruik maken van de avondopenstelling van Loket burgerzaken en het Omgevingsloket.

Archief