Column burgemeester Bloemen

Elke twee weken schrijft burgemeester Liesbeth Bloemen een column voor in het Witte Weekblad.

Hieronder ziet u een overzicht van de columns.

 • Vogelgriep, een ooggetuigeverslag

  (09-12-2014)

  Vorige week zondag werd ik om 07.45 uur gebeld door iemand van het Ministerie van Economische Zaken, waar tegenwoordig ook Landbouw onder valt.
  Hij meldde mij dat in de gemeente bij een bedrijf vogelgriep was vastgesteld. Hij vroeg mij een deel van de gemeentelijke incidenten organisatie te activeren alsmede de GGD.
  Om 09.00 uur zou men op het Ministerie vergaderen over hoe het allemaal precies zou gaan. Tegen 10.00 uur kreeg ik een telefoontje met de mededeling dat nog die dag de kippen geruimd zouden worden. Men vroeg de weg af te zetten. Het Ministerie zou de communicatie doen.
  Inmiddels had ik de medewerker Openbare Orde en Veiligheid ( MOV-er) gewaarschuwd. In de Leidse regio hebben we een pool, zodat ik de MOV-er van Voorschoten aan de lijn kreeg. Zij had ook dienst toen de grote brand was in juli, dus het contact was vertrouwd. Zij activeerde o.a de pool Voorlichting en de alarmcentrale. Ikzelf zocht contact met de GGD. ik ben daar de vice-voorzitter van en vond het prettig zelf de directie te informeren. Het is tegen het protocol, maar het werkte wel. De buitendienst bracht hekken en de politie zette de weg af.

  > Lees verder
Archief