Column burgemeester Bloemen

Elke twee weken schrijft burgemeester Liesbeth Bloemen een column voor in het Witte Weekblad.

Hieronder ziet u een overzicht van de columns.

 • STOP DE PERSEN, EXTRA EDITIE!

  (08-02-2016)

  De auto, hij is terug, en dat was al zo toen u mijn vorige column las. U kunt stoppen met uitkijken naar de 10 jaar oude Toyota! Daarom deze extra column.

  Zoals u weet uit eerdere afleveringen, schrijf ik deze column op maandagochtend en verstuur hem dan. Afgelopen dinsdag tijdens de vergadering van het college van B&W kwam de medewerker Openbare Orde en Veiligheid de kamer binnen en meldde dat hij dacht mijn auto gezien te hebben. Hij vroeg of het klopte dat er achterin een heleboel boeken lagen. Dat kon ik bevestigen. Er lagen woorden- en kinderboeken voor de vluchtelingen en statushouders. Toen ik vroeg waar hij stond, ging in eerste instantie geen belletje rinkelen. Wél toen hij de Kameleon noemde. Het begon te dagen en ik gebruikte een Engels woord dat begint met een “S” en eindigt met “hit”. Toen ik de week ervoor op woensdag van de Westwoudschool terug reed was de Ambachtsherenweg gestremd. Ik had haast en geen zin om terug te rijden door het centrum. Ik dacht handig te zijn door de auto bij de Kameleon (schilderclub gebouwtje) te zetten en snel naar het gemeentehuis te lopen. Zo gezegd, zo gedaan. De bedoeling was hem tijdens de lunch op te halen, maar dat voornemen was al vergeten toen ik het gemeentehuis binnenliep. Teveel aan mijn hoofd: typisch Alzheimer light.

  > Lees verder
 • Loslaten

  (03-02-2016)

  Afgelopen vrijdag wilde ik iets in mijn auto leggen. Ik liep naar buiten en zocht mijn auto in het rijtje voor mijn huis. Er zijn zo’n 20 parkeerplaatsen dus scan ik de rij. Mijn auto stond er niet. Nog eens goed kijken, nog steeds niet. Op dat moment ga je aan jezelf twijfelen. “Ik héb ‘m toch daar neergezet?” Ik pakte mijn agenda en keek wanneer ik hem het laatst had gebruikt. Woensdagmiddag tegen de lunch kwam ik weer thuis en vanaf dat moment had hij er gestaan. Rondje gelopen langs het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Niets! Langzamerhand komt het binnen: gestolen! Na de twee voorwielen eind oktober en een wieldop een paar weken geleden is hij helemaal weg. Politie gebeld, die snel de aangifte kwam opnemen. Sinds een aantal collega’s in den lande bedreigd worden, is de politie extra alert en wil de aangifte snel in het systeem hebben.

  > Lees verder
Archief