Column burgemeester Bloemen

Elke twee weken schrijft burgemeester Liesbeth Bloemen een column voor in het Witte Weekblad.

Hieronder ziet u een overzicht van de columns.

 • Wat doen we voor de ander?

  (29-10-2014)

  Afgelopen zaterdag was de 40ste Missieveiling. Als kavels had ik 2 x 2 boekjes ingebracht die gemaakt zijn van mijn columns. Beide kreeg ik voor mijn verjaardag in resp. 2011 en 2014. Ik heb er een aantal bij laten maken. Het eerste boekje is van de briefwisseling die ik via het Friesch Dagblad had met een collega in Friesland  in 2010. De ene keer schreef hij, de week erop ik en zo een jaar lang. Vanaf januari 2012 schrijf ik om de week een column in het Witte Weekblad. Die van dat jaar en 2013 zijn gebundeld in het tweede boekje.

  Aan mij was gevraagd het eerste setje te veilen, en dat was direct na het optreden van onze eigen Jesse Pardon. Tja, zo iemand wil ik wel even de hand drukken. Ik mag dan wel een lokale bobo zijn, maar ook die willen wel eens een Bekende Nederlander aanraken. Zo gezegd zo gedaan. Meteen de kans genomen om hem voor een volle zaal te ontfutselen dat we volgend jaar samen gaan optreden. De stemming zat er goed in en na de tweede keer kavel 1 werd er € 200,- afgerekend. Op de website lees ik dat deze keer € 42.500 is bijeengesprokkeld. Ik kwam thuis met een cactus (ik heb er al 5 van vorige keren), broodbakmachine (straks sta-in-de-weg óf ontdekking van het jaar?), typemachine uit het jaar 0 (heb er al zo een!), schilderij van het oude gemeentehuis (dus van vóór mijn tijd), geluidboxen voor aan de computer (handig, want die op zolder doen het niet meer) en weer een heleboel bonnen. Zondag las ik het kavelboekje goed door. Leuke verhalen van hen die wat kregen uit de opbrengst van vorige keer. Aandoenlijk ook.

  Mooi dat de gemeenschap van Zoeterwoude zo uitpakt. Sponsoren, hartelijk bedankt! Op deze wijze doen we allemaal wat voor een ander: zelfs voor hen ver weg.
   

  > Lees verder
Archief